close menu
Oplegrubber neopreen

Oplegrubber neopreen

Oplegrubber neopreen: wat is het?

De oplegzone van de predallen of breedvloerplaten op een wand bestaat bij de meerderheid van de bouwprojecten uit een gewapend mortelbed. Echter, een veel eenvoudigere oplossing is het gebruiken van een oplegrubber uit neopreen. Deze neopreenrollen maken het werk niet alleen makkelijker maar komen ook de kwaliteit van de constructie ten goede.

Oplegrubber neopreen

Voordelen neopreenrollen

  • Het is een duurzaam rubberproduct met zeer hoge druk- en treksterkte dat makkelijk te verwerken is, zelfs bij vriestemperaturen. Het is bestand tegen slijtage, scheuren en corrosie waardoor het ideaal is voor langdurig gebruik.
  • Het is voordeliger dan te werken met een mortelbed  aangezien het minder omslachtig en niet tijdrovend is. De neopreenrollen zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen gemakkelijk gesneden worden om te passen op de specifieke afmetingen van de predallen.
  • Het levert properder werk af: geen mortelresten op muren of polyvloeren.
  • Het vangt spanningen op ten gevolge van doorbuiging, zettingen, krimp en kruip waardoor de vervorming van de vloerelementen geen impact hebben op en in de wanden. Ook vangt het de oneffenheden in het metselwerk op waardoor hier geen lokale spanningen kunnen ontstaan.

Types neopreenrollen

Er zijn verschillende types neopreenrollen beschikbaar. Predalco biedt rollen aan van 10 meter lang, 3 cm breed en 3 mm dik. Deze zijn voldoende om er voor te zorgen dat er geen betonmelk van de opstortlaag lekt op de muren en dat kleine oneffenheden van het metselwerk opgevangen worden.