close menu
BIM: Building information model

BIM: Building information model

Predalco kan u ook uw bouwplannen aanleveren in IFC-formaat. Dit houdt in dat u het predalplan rechtstreeks in uw BIM-concept kan uploaden. Maar wat houden BIM en IFC nu precies in?

BIM (Building information model)

Een BIM of Building Information Model (ook: bouwwerkinformatiemodel), is een digitale maquette waarin alle technische en architecturale gegevens van een bouwwerk worden gecentraliseerd. Het BIM-model kan door alle betrokken partijen geraadpleegd en/of gewijzigd worden.

BIM: Building information model

BIM maakt een integrale aanpak mogelijk van alle projectgerelateerde informatie. Tijdens het bouwproces wordt alle relevante informatie verwerkt, bijgewerkt en bewaard in één 3D-bouwmodel. BIM is dus een erg flexibel bouwmodel, waarin alle mogelijke veranderingen tijdens een bouwproces vastgelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen van partijen, uitbreidingen en wijzigingen. De informatie in het BIM is steeds up-to-date en kan te allen tijde door elke betrokken partij geraadpleegd worden.

Ecologisch én economisch

BIM maakt het bovendien mogelijk voor de bouwsector om voortaan anders te gaan bouwen en de ecologische voetafdruk van een constructie te verkleinen. Maar ook om economische redenen is BIM een sterk werkinstrument geworden.

BIM: Building information model
BIM: Building information model
BIM: Building information model

Artikels over BIM verschenen:

BIM: Building information model

Verwerking van IFC-bestandsformaat

Alle vakmensen uit de bouwsector (architecten, studiebureaus, opdrachtgevers, aannemers) maken gebruik van IFC (Industry Foundation Classes), een neutraal en open bestandsformaat voor het uitwisselen van bouwinformatie. Dit is nog steeds de enige internationale referentie.

Centraliseer alle bouwgerelateerde informatie via bim

Laad eenvoudig uw predalplan op in uw BIM-concept. Op die manier zorgt u voor een centralisatie van alle bouwgerelateerde informatie voor iedere betrokken partij.